۱۳۹۲ دی ۱۹, پنجشنبه

افزايش فشار بر اقليت هاي دينى

بازداشت چهار مسیحی دیگر
جرس: در ادامۀ فشارها و آزار اقلیت های دینی و عقیدتی در ایران، چهار نفر دیگر از نوکیشان مسسیحی بازداشت شدند. همزمان گزارش رسید که بعد از گذشت هفت ماه از صدور احکام محکومیت دراویش نعمت اللهی گنابادی محبوس در زندان اوین، قاضی صلواتی آنها را به دادگاه انقلاب تهران فراخواند.

 

قاضی صلواتی دراویش محبوس در زندان اوین را به دادگاه احضار کرد

بعد از گذشت هفت ماه از صدور احکام محکومیت دراویش نعمت اللهی گنابادی محبوس در زندان اوین، قاضی صلواتی صبح امروز چهارشنبه ۱۸ دی، آنها را به دادگاه انقلاب تهران فراخواند.

 

به گزارش مجذوبان نور، قاضی صلواتی در حالی این هفت درویش را به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار کرده است که اینک دو سال از حبس آنان در بند ۳۵۰ اوین میگذرد.

 

این عده که از وکلا و فعالان حقوق دراویش هستند به دلیل گذشت هفت ماه از صدور حکم، احضاریه قاضی صلواتی را خالی از دلیل موجه دانسته و از حضور در دادگاه استنکاف ورزیدهاند.

 

احضار این دراویش به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب درحالی صورت گرفته است که ایشان در ابتدای هفته جاری، شکایتنامهای را با موضوع تخلفات قاضی صلواتی در روند رسیدگی به پرونده و همچنین تحدید حقوق قانونی زندانیان، به دادسرای انتظامی قضات ارسال کردند.

 

گفتنی است؛ دو تن از این دراویش که هم اکنون در بیمارستان تجریش بستری هستند، جداگانه و به صورت شفاهی از طرف این قاضی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار شدهاند.

 

حمیدرضا مرادی، فرشید یداللهی، مصطفی دانشجو، امیر اسلامی، افشین کرمپور، امید بهروزی و رضا انتصاری از وکلای زندانی و مدیران سایت مجذوبان نور هستند که با حکم صلواتی مجموعا به ۶۰ سال حبس محکوم شدهاند. آنها در هیچ یک از جلسات دادرسی پرونده حضور پیدا نکرده و معتقد هستند دادرسی پرونده بر اساس قانون صورت نگرفته و تاکنون دو بار موارد تخلف را با تنظیم شکایت به دادستان انتظامی قضات ارائه کردهاند.

بازداشت چهار نوکیش مسیحی دیگر

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ، سارا رحیمی نژاد، مجید شیدایی، مصطفی ندری و جورج عیسائیان، غروب روز سه شنبه دهم دی ماه ۹۲، توسط ماموران لباس شخصی در دهکدۀ فردیس کرج بازداشت شدند.

 

این منبع آگاه به کمپین گفت: « تعدادی از نوکیشان مسیحی در منزل جورج عیسائیان برای بزرگداشت سال نوی میلادی گردهم آمده بودند که ماموران لباس شخصی با هجوم ناگهانی به آنجا، ضمن ضرب و شتم حاضران، اقدام به بازداشت آنان به نحو اهانت آمیزی کردند.» به گفته این منبع، ماموران در ابتدا منزل آقای عیسائیان و وسایل حاضران را بازرسی کرده اند و پس از آن «کامپیوتر، لب تاپ ها، سی دی های موجود، آلبوم های خانوادگی، گیرنده ماهواره و چندین جلد کتاب و جزوه» را ضبط کردند.

این منبع همچنین گفت که خانواده های بازداشت شدگان علیرغم مراجعه به پلیس امنیت تهران و زندان اوین هنوز اطلاعی از وضعیت عزیزانشان نگرفته اند و در بی خبری کامل به سر می برند.

 

دستگیری و آزار نوکیشان مسیحی در ایران، همچنان از سوی نهادهای امنیتی و نظامی ادامه دارد و همه ساله همزمان با فرارسیدن ایام کریسمس و سال نوی میلادی که مسیحیان به گردهم آیی و نیایش و مشارکت در امور مربوط به جشن تولد عیسی مسیح می پردازند، تهدیدها، احضارها و بازداشت ها شدت می گیرد.

 

طی روزهای پیش تر نیز، همزمان با مراسم کریسمس، چند تن از نوکیشان مسیحی به نام های احمد بازیار، فائقه نصرالهی، مستانه رستگاری، امیرحسین نعمت اللهی و آقای حسینی، در یک کلیسای خانگی در شرق تهران بازداشت شدند. با گذشت دو هفته، از وضعیت آنان اطلاع دقیقی در دست نیست. تنها یک منبع آگاه به خانواده آقای بازیار، یکی از دستگیر شده ها اطلاع داده است که آنها توسط سپاه پاسداران بازداشت شده و در بند دو الف زندان اوین به سر می برند.

 

گزارش ها درباره آزار مسیحیان ایران همچنین حاکی از آن است که «حسین ساکتی آرامسری» از نوکیشان مسیحی، طی روزهای اخیر توسط دادگاه انقلاب اسلامی کرج به یک سال حبس محکوم شد. محبت نیوز، آژانس خبری مسیحیان ایران گزارش داده است که قاضی عاصف حسینی، رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب کرج، آقای ساکتی، معروف به «استفان» که اواسط تابستان امسال در شمال ایران بازداشت شده بود، به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده است. این نوکیش مسیحی هم اکنون در بند ۷ زندان ندامتگاه مرکزی کرج بسر میبرد.

 

در ادامه اعمال محدودیت ها برای نوکیشان مسیحی در ایران، اخیرا مقرر شده که ورود کلیه مسیحیان فارسی زبان به کلیسای «پطرس مقدس» در تهران ممنوع می باشد. کلیسای پطرس مقدس از مجموعه کلیساهای انجیلی ایران محسوب می شود.

 

پیش از آن نیز بر اثر فشارهای حکومت جمهوری اسلامی، کلیسای «جماعت ربانی مرکز»، واقع در خیابان طالقانی تهران – به عنوان بزرگترین سرویس فارسی زبان مسیحی ایران – تعطیل شد و همچنان در این وضعیت به سر می برد.

 

با به قدرت رسیدن دولت حسن روحانی، وضعیت نقض حقوق بشر در ایران همچنان نگران کننده است و احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امر ایران، طی گزارش پاییز امسال اعلام کرد که «محدودیت حقوق اقلیت های مذهبی، آزادی بیان و فعالیت های دینی پیروان مسیحیت، بهائیت، مسلمانان سنی، دراویش و دیگر جوامع دینی غیر شیعه همچنان ادامه دارد و وضعیت حقوق بشر در ایران رو به بهبود نمی باشد.»

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر